• Doelgroep: groep 4 t/m 8 van het Basisonderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs 
  • Duur: 60 minuten

Kijken naar een prent, vertellen wat jij ziet en elke les een nieuw materiaal ontdekken. In een serie van 6 van lessen van 1 uur behandelen we elke les een nieuw sprookje. De kinderen kijken naar een illustratie van een Russisch Sprookje. Ze vertellen wat zij zien. Er word ingegaan op een vraag waaruit een opdracht volgt. In elke les word een nieuwe opdracht aangeboden. Er word ook steeds een nieuwe techniek en materiaal onderzocht, zoals het maken van eigen verf en bijvoorbeeld het schrijven en tekenen met rietpennen.

  • “Duidelijke instructie en heldere stappen voor de leerlingen! De opdracht is goed op niveau uit te voeren. De leerlingen konden allemaal meedoen. (toegankelijk).”

    Richard Wildenberg, Groep D2/3 VSO Bernardusschool

  • “Opdracht aangepast aan het niveauu van de leerlingen, waarbij een vogel afgemaakt moest worden aan de hand van beeldmateriaal. Leuk en spannend dat het materiaal uit je tas kwam, waarmee zelf verf werd gemaakt.”

    Daphne Vol, Brugklas 1, VSO Bernardusschool

  • “Door jouw rustige houding creëer je een goede sfeer. De leerlingen zijn erg goed aan het werk. Dat is mede jouw verdienste! Je houdt goed rekening met leerlingen die beperkt zijn in hun spreekvaardigheid. Heel vertrouwenswekkend.”

    Kevin Vegt, Groep D2/3 VSO Bernardusschool