Wie is Lotte?

Ik ben Lotte van Lieshout (1978) en werk in mijn atelier in Den Haag als Beeldend Kunstenaar – schilder. Ik schilder met olieverf op doek van groot tot klein formaat. Ook werk ik op gebruikt, veelal papieren verpakkingsmateriaal. Deze lijm ik aan elkaar waardoor er een drager voor het werk ontstaat.

Ik maak figuratieve schilderijen, waarbij mijn belevingswereld van het bestaan in zowel historische als filosofische zin wordt onderzocht in een eigenzinnige verbeelding daarvan. Mijn beeldtaal is direct, kleurrijk en schilderkunstig. Ik beheers de techniek die ik voortdurend door en door onderzoek. Schilderkunstig ga ik in mijn keuzes voor vorm en materiaal niets uit de weg.

Al vele jaren geniet mijn werk belangstelling van galeries, collectioneurs en diverse musea.

Tijdens de BIK-Opleiding (Beroepskunstenaar in de Klas) heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven en geven van kunstlessen.

Ik schrijf kunstprojecten voor het Basisonderwijs, voor de groepen 1 tot en met 8. Mijn voorkeur gaat uit naar kleine groepen tot 15 leerlingen. In een kleine groep kan ik nog beter ingaan op de wat de kinderen maken en daar aandacht aan schenken. Er is bijvoorbeeld tijd en ruimte om samen met de kinderen eitempera (een natuurlijke verfsoort) te maken. Door te werken in kleine groepen werken de kinderen ook in een veiligere omgeving waar er voor ieder kind meer rust en aandacht is. Ik heb ervaring in het lesgeven op het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) en het basisonderwijs.

Daarnaast geef ik ook kunstlessen als museumdocent in het Kunstmuseum Den Haag en Escher in het Paleis.